fbpx
Vælg en side

Hvorfor videostatistikken på de sociale medier skal tages med et gran salt

Video er uden tvivl, den mest effektive og fængende form for indhold – også på de sociale medier. Men hvornår kan du tillade dig at kalde din video for en succes, og hvad betyder visningsstatistikken reelt set? Har de set hele videoen eller måske bare lige set starten? Vi giver dig overblik over, hvad visningsstatistikkerne på de sociale medier reelt set betyder for dig!

Som du måske ved, er der stor forskel på, hvornår de forskellige sociale medier betegner en video som set eller i hvert fald vist. Så selv om du kan se nogle tårnhøje visningstal i statistikken for de enkelte poster, betyder det ikke nødvendigvis, at folk har set din video helt til ende – eller at de overhovedet har set noget som helst af den.

Folk tæller med, selv om de måske er ved at læse noget andet

Hovedparten af de sociale medier er nemlig lige lovlig gavmilde med, hvornår de registrerer en video som set eller vist. Faktisk behøver folk kun have haft mulighed for at se videoen i 3 sekunder, før både Facebook, Instagram og Twitter har registreret det som en visning.

Det betyder reelt set, at du kan risikere, at folk slet ikke har set din video, selv om de er blevet talt med i visningsstatistikken på hovedparten af de sociale netværk. Er de f.eks. ved at læse teksten under videoen eller ved at læse et andet opslag lige før eller efter, kan både Facebook, Instagram og Twitter have talt dem med i statistikken.

Det sker fordi de førende tre sociale netværk alle kører med auto-play på videoerne, så de starter, lige så snart brugeren får videoen ind i browservinduet. Tre sekunder efter videoen er gået i gang, tæller folk med i statistikken.

Tag de flotte visningstal med et gran salt

Så du kan roligt tage de tit meget overraskende, flotte visningstal med et gran salt. For når der ikke skal mere end 3 sekunders visning til, før det tæller med i statistikken, kan langt hovedparten af de registrerede visninger sagtens skyldes nogen, der slet ikke har set videoen som andet end noget flimmer på skærmen.

Det er selvfølgelig nedslående og trist. Men sammenligner du den situation, hvor du i stedet har lagt videoen på hjemmesiden og kun linker over til den, er en placering på Facebook eller en af de andre sociale platforme måske ikke så dårligt et valg. Selv om vi vælger at antage, at kun 30 % af visningerne i statistikken reelt set dækker over nogen, der har set mere end de 3 første sekunder af videoen, vil du sikkert stadig ende ud med et antal visninger på de sociale medier, der er er større end besøgstallet på hjemmesiden – i hvert fald når vi taler en almindelig firmahjemmeside.

Det handler om at fange folks opmærksomhed med det samme

Hvor videoer før var en garanti for at blive set på de sociale medier, er nyhedsværdien for længst gået af dem. I dag er der så mange videoer i folks nyhedsstrøm, som konkurrerer om brugernes opmærksomhed, at de ikke har meget større effekt end et almindeligt opslag med billede og tekst.

Det betyder, at hvis du i det hele taget skal have folk til at se din video, skal der ske noget, som fanger deres opmærksomhed inden for de første tre sekunder – og det kan være noget af en udfordring. For langt de færreste kommercielle budskaber gavnes af at starte med en eksplosion, et eller andet falden på halen-stunt eller et par bare bryster.

Knæk koden og øg troværdigheden af videostatistikken

Men kan du knække koden og skabe noget, der fanger opmærksomheden fra første sekund, er du til gengæld også sikker på, at øge troværdigheden af visningstallene i videostatistikken. Det kan vi – som så meget andet – hjælpe dig med her hos BYRO.

Vi samarbejder med nogle af branchens skarpeste manuskriptforfattere og videoproducenter og sammen med dem, kan vi give jer en BYRO-oplevelse med videoer på de sociale medier. Kontakt os og hør nærmere.

Vi skaber resultater,
skal vi mødes?

 

+ 45 7060 3939  /  byro@byro.dk

Wordpress webbureau
Wordpress webbureau
Hubspot bureau
Google Partner
bureau byro

Sønderborg

Asylvej 13, 1. 1 sal
DK-6400 Sønderborg

Kontakt os

byro@byro.dk

+45 7060 3939