fbpx
Vælg en side

Video sikrer, at budskabet når ud!

Internettet har gjort menneskeheden til en race af utålmodige zappere. Fanger en side ikke vores opmærksomhed med det samme, har Google altid en anden på lager. Det går stærkt – 8 sekunder, så er vi videre – med mindre der er video på siden!

Internettets overflødighedshorn af viden er ufatteligt stort. Det er nemt at finde viden og oplysninger om alt mellem himmel og jord på et splitsekund. Det er godt for menneskeheden, men skidt for dine muligheder for at få dit og din virksomheds budskaber ud.

For med så meget viden og så mange informationer samlet på et sted, kan vi vælge og vrage – og det gør vi! Undersøgelser viser, at hvor vi omkring år 2000 brugte omkring 12 sekunder på at bedømme, om en side var noget for os, så bruger vi i dag kun sølle 8 sekunder.

Det er sjældent nok til at læse overskriften og i øvrigt kortere tid end en guldfisk bruger på at bedømme, om noget der flyder forbi den i vandet, er et potentielt stykke mad eller ej!

Video får folk til at stoppe op

Men undersøgelsen viste også noget andet og ganske overraskende. For er der video – og ikke kun tekst og billeder – på siden, klikker de fleste på play-knappen. Gør de det, giver de videoen hele svimlende 2 minutter og 42 sekunder, før de beslutter sig for, om den er noget for dem eller ej. Det giver dig oceaner af tid til at komme ud med dit budskab og få givet folk de pointer, du ellers aldrig havde nået at give dem på en almindelig tekstside.

Video integreres på de sociale medier

Sociale medier som Facebook og Google+ har ikke været sene til at udnytte, at video giver større opmærksomhed. Derfor har de integreret video så meget i brugergrænsefladen, at du i dag kan se videoen direkte i det enkelte opslag – ja, det starter ligefrem automatisk!

Tilsyneladende har video den samme effekt på de sociale medier, som det har på din hjemmeside. Flere ser videoen, deler den mere og får hele budskabet, uden at de behøver forlade Facebook overhovedet. Havde det bare været et traditionelt billede- og tekstopslag, havde de højst set billedet og læser måske overskriften. Kun et fåtal klikker videre – og nogle brugergrupper aner faktisk ikke en gang, at det kan lade sig gøre!

Så har du en video i dit opslag, er der større chance for, at folk får dit budskab, og samtidig har du mangedoblet de sociale mediers virale effekt – at folk deler dit opslag!

Video stiller nye krav til dit budskab

Men der skal mere til end bare lige at stille sig op og lire sit budskab af foran et videokamera. Videoformatet stiller nye og helt anderledes krav til, hvordan dit budskab er stykket sammen, og hvordan det præsenteres.

Det handler i høj grad om at fortælle historier – for historier er den bedste måde at formidle et budskab på, fordi vi i forvejen forstår og lærer effektivt gennem historier. Sådan har det været siden urtiden, hvor stammens ældste overdragede deres viden til de yngre stammemedlemmer gennem historier om deres egne oplevelser.

I dag er historier så indgroet en del af vores erkendelse, at vi selv forsøger at skabe historierne, hvis vi ikke får dem fortalt. Så historier er et utroligt stærkt formidlingsværktøj, der pludselig bliver meget nemmere tilgængeligt gennem video.

Video har også en anden fordel. For vi lærer bedst, hvis vi får serveret budskabet både visuelt og auditivt – altså gennem både syn og hørelse samtidigt. Det er netop der, video for alvor kommer til sin styrke og viser sit værd.

Video stiller større krav til produktionen

Derfor er det vigtigt, at du får udviklet et godt koncept af et bureau, der kender din virksomhed i forvejen, og som mestrer storytelling og visuelle virkemidler. Samtidig skal de have et godt øje til, hvordan din videos udtryk og design harmonerer med det design, der anvendes i jeres øvrige kommunikation.

Endelig stiller video også krav om et større og mere professionelt produktionssetup. Det er ikke noget, du bare lige kan gå til, uden at have det rigtige udstyr og kendskab til, hvordan du får de bedste optagelser i kassen. Men det stopper ikke her, for optagelserne skal efterfølgende klippes sammen, så den færdige video formidler dit budskab bedst muligt, og pointerne understreges.

Så hvorfor ikke få en byro.co oplevelse med din næste videoproduktion. Vores team af dygtige manuskriptforfattere og strategiske samarbejdspartnere inden for videoproduktion står klar til at løfte dit budskab ud på den mest effektive måde, der findes inden for digital kommunikation i dag: Video!

Vi skaber resultater,
skal vi mødes?

 

+ 45 7060 3939  /  byro@byro.dk

Wordpress webbureau
Wordpress webbureau
Hubspot bureau
Google Partner
bureau byro

Sønderborg

Asylvej 13, 1. 1 sal
DK-6400 Sønderborg

Kontakt os

byro@byro.dk

+45 7060 3939