fbpx
Vælg en side

Derfor skal du have HTTPS på din hjemmeside

Det er ikke kun webshops, der har gavn af at gå fra den almindelige http- til den sikre og krypterede https-protokol. Også din hjemmeside har stor gavn af det, både af hensyn til jeres omdømme, placeringen i søgeresultaterne og jeres mulighed for at få tracket besøgsdata korrekt i Google Analytics. Samtidig har Google indledt en klapjagt på usikre hjemmesider, der på det nærmeste gør det nødvendigt, at skifte til den sikre https-protokol

Har du ikke allerede skiftet fra den gamle http-protokol og til den sikre https-version, er det bare med at få det gjort. Med https-protokollen giver du dine besøgende et meget bedre indtryk af hjemmesiden, fordi al kommunikation mellem dine besøgende og jeres webserver foregår krypteret.

Det vil sige, at der ikke er nogen uønskede tjenester og tredjepersoner, der kan snuse med og registrere, hvad folk foretager sig på hjemmesiden og hvilke informationer de besøgende udveksler med jer og vice versa. Derfor virker https som indikation for, at jeres hjemmeside er sikker at besøge.

https er også godt for dine placeringer i søgeresultaterne

Samtidig er https vigtigt af en anden grund. Valget af den sikre https-protokol fortæller nemlig Google, at det er seriøse folk, som står bag hjemmesiden og at I går op i at beskytte jeres besøgende og deres privatliv. Det er en indikation af, at Google med god ro i maven kan sende besøgende videre til jeres hjemmeside, uden at de risikerer at blive fuppet, hacket eller franarret personlige oplysninger.

Så hvis jeres hjemmeside anvender https-protokollen og jeres nærmeste konkurrenter ikke gør det, får I et plus i bogen og bliver Googles førstevalg på de søgeresultater, hvor I ligger i tæt konkurrence med konkollegaerne.

Derfor vil I opleve, at I over en bred kam får bedre placeringer i søgeresultaterne i tiden efter I har skiftet fra http til https. Det oplevede vi selv, da vi skiftede til https tidligere på året.

Google og Google Chrome hænger usikre hjemmesider ud

Når din hjemmeside kører med https-protokollen, får dine besøgende vist en lukket, grøn hængelås og et grønt ”Secure” vist i adresselinjen i deres browser-program. Kører du stadig på http, får de en grå, åben hændelås vist og et ”Unsecure” vist i adresselinjen – i hvert fald hvis de bruger Google Chrome.

Faktisk kan Google Chrome gå endnu mere drastisk til værks. Linker du f.eks. direkte til en webtjeneste på hjemmesiden med mange parametre i webadressen eller synes Google af andre grunde, at jeres webadresse ser mistænkelig ud, kan I komme ud for, at jeres besøgende får vist en særlig advarselsside. Den advarer besøgende om, at jeres hjemmeside er usikker. De skal så aktivt klikke et link frem, som sender dem videre til siden på egen regning og risiko. Det stopper de fleste brugere fra at gå videre.

Samtidig får I vist et ”Unsecure” eller ”Usikker” i søgeresultaterne på Google. Det kan ogs virke rigtigt afskrækkende på folk.

Husk at få redirected alle sider til https

Men ligesom Google giver jer plus-point for at køre med https, kan de også give jer et gevaldigt drag over nakken for at køre med duplicate content. Det sker, hvis det er muligt at tilgå en given webadresse både med http- og https-protokollen. Så er Google ikke klogere, end at søgemaskinen tror, at den ene webadresse er en kopi af den anden.

Det er heldigvis nemt at fikse. Det kræver blot, at I får redirected alle kald til http-protokollen, så den peger over på https. Bruger du WordPress som CMS, kan du f.eks. anvende et lille plugin ved navn Really Simple SSL. Det klarer den fornødne opsætning af WordPress og opsætning af redirects, så alt virker som det skal.

Bruger du ikke WordPress, kan redirected kodes i .htaccess-filen på webserveren eller med et udvidelsesprogram til det CMS, I så eventuelt anvender på jeres hjemmeside. Og ellers kan vi hjælpe dig med det.

Det er nemt at skifte fra http til https

Har du lidt forstand på teknikken bag din hjemmeside og anvender du et af de mest udbredte CMS’er, kan du sagtens selv finde ud af at skifte fra http til https.

Ud over det fornødne kendskab til webserveren og hvordan I får omdirigeret al trafik fra http til https, kræver indførelsen af https kun et digitalt certifikat. Det er der flere at de store hostingfirmaer herhjemme, som tilbyder ganske gratis til deres kunder. Ganske vist ikke et af de digitale certifikater med den største sikkerhed og bekræftelse af jeres ejerskab af certifikatet. Men godt nok til både Google og til eventuelle betalingsløsninger, som I måtte anvende på hjemmesiden.

Skal vi hjælpe jer over på https?

Så med det fornødne kendskab til teknikken, den rigtige hostingtjeneste og et lille udvidelsesprogram til jeres CMS-system, der tager sig af den tekniske opsætning og redirectet, er det ikke svært at skifte til den sikre https-protokol.

Men er du ikke så heldig, at din hostingpartner tilbyder gratis digitalt certifikat, eller er alt det der med teknikken bag hjemmesiden ikke lige dig, kan du naturligvis får os til at hjælpe dig.

Bare brug kontaktformularen eller giv os et ring 719-99-719 eller send en mail. Så hjælper vi dig og din hjemmeside over til https, med alle de fordele det giver.

Vi skaber resultater,
skal vi mødes?

 

+ 45 7060 3939  /  byro@byro.dk

Wordpress webbureau
Wordpress webbureau
Hubspot bureau
Google Partner
bureau byro

Sønderborg

Asylvej 13, 1. 1 sal
DK-6400 Sønderborg

Kontakt os

byro@byro.dk

+45 7060 3939