fbpx
Vælg en side

Hvad betyder Google Penguin?

Googles algoritme til at forhindre hjemmesider med tyndt eller direkte spam-indhold i at få plads i søgeresultatrne, kører nu med i hver eneste søgning og ikke kun en gang imellem. Samtidig er den ændret, så den vurderer den enkelte side separat. Men betyder det, at hele hjemmesiden ikke straffes længere?

Som de fleste af jer er bekendt med, har Google en hel zoologisk have af algoritmer, der har til formål at sikre Googles brugere den bedste oplevelse ved at anvende deres søgemaskine. Det vil sige, finde de sider på nettet, der har det bedste og mest relevante indhold om det, brugeren har søgt på.

Der er Hummingbird, der fokuserer på at få en bedre forståelse af meningen med søgningen og finde de sider, der besvarer spørgsmålet bedst. Der er Panda, der vurderer kvaliteten af indholdet på de enkelte sider og så er der Penguin, der slår ned på det, Google kalder webspam. Det er sider med tyndt eller direkte dårligt indhold, der indeholder betalte link, der er købt for at skabe flere links til den side, de peger på og som i det hele taget kun har til formål at komme til at linke for et bestemt søgeord, frem for at give læseren svar på det, de har søgt på.

Pingvinen var det farligste dyr i samlingen

Hidtil har Penguin kun været kørt med bestemte intervaller – oftest hver gang Google har forbedret eller justeret på algoritmen – og har straffet hele webstedet, alt efter hvor meget tyndt, dårlig og spammy indhold, pingvinen kunne finde på siden.

Det betød, at en given hjemmeside kunne få et ordentligt dyk ned i søgeresultaterne, uden at ejerne kunne gøre noget for at rette op på det – også selv om de fik fjernet de sider, som Googles pingvin mente var webspam. Først når algoritmen blev kørt igen ved næste opdatering, blev der rettet op på sidens placeringer. Men da der kunne gå flere måneder, ja nogle gange ligefrem år, var det meget længe at gå og vente og kunne føre til store indtægtstab for ejerne.

Nu vurderer pingvinen siderne i hver eneste søgning

Men nu er det slut med at skulle vente på den næste Penguin-opdatering. For fremover sidder pingvinen med ved bordet og vurderer hver enkelt side, der er relevant for den søgning, som Google skal finde søgeresultater til.

Det betyder samtidig, at algoritmen fremover især fokuserer på, hvilke webspamsignaler de enkelte sider indeholder og rangerer siderne efter det. Det er godt nyt for de fleste, og det er endnu bedre nyt, at man ikke længere skal vente i månedsvis på at genvinde sine placeringer i søgeresultaterne, men generhverver dem, så snart man har fjernet sider med tyndt indhold, disavowet links fra spammy websites og så videre.

Google anvender helhedsindtrykket af jeres hjemmeside

Men spørgsmålet er, om ikke andelen af tyndt indhold på hjemmesiden og antallet af sider med betalte links eller sider, der får links fra tvivlsomme websteder, stadig har indflydelse på din samlede placering i søgeresultaterne.

For en af de ting, der for alvor har fået kvaliteten af Googles søgeresultater i vejret, er deres helhedsorienterede syn på hjemmesiderne. Her har faktorer som sidens linkprofil, mængden af tynde sider på hjemmesiden og andelen af betalte links (og hvorvidt du gør opmærksom på, at du har dem), haft en stor betydning.

Search Engine Land var da også hurtige til at spørge Google, hvilken betydning den nye sidebaserede vurdering havde i praksis. Googles svar var kun en lille smule mindre kryptisk, end hvis du havde spurgt Mark Hamill om, hvad Luke Skywalker foretager sig i den næste Star Wars-film.

” Det betyder, at algoritmen anvender en finere detaljeringsgrad end sites. Det betyder ikke, det kun påvirker siderne.”

Som vi tolker den udmelding, er intet ændret. Tyndt indhold og de andre Penguin-parametre betyder stadig en hel masse for Googles samlede vurdering af jeres hjemmesidens. Men I slipper for at gå at vente i lang tid på, at Google ophæver straffen.

Det betyder imidlertid, at I skal til at være endnu mere skarpe på, at hver enkelt side på hjemmesiden har så få spam-elementer som muligt. Det gør I bedst ved at sørge for, at hver eneste side:

  • Har reelt indhold, som det giver har værdi for de besøgende
  • Ikke anvender betalte link uden at gøre opmærksom på det
  • Har en tilpas mængde tekst på siden, så den ikke virker for kort
  • Ikke har indgående links fra kendte splogsites eller andre former for webspam-sites

Er pingvinen allerede i gang?

Hvorvidt Google Pengiun allerede nu vurderer siderne på den danske del af internettet, vides ikke med sikkerhed. Google har startet udrulningen og den slags kan godt tage lidt tid. Men forvent at det sker i løbet af dette efterår.

Googles udmelding om, at Penguin nu er med i hver eneste søgning, betyder samtidig, at de ikke fremover vil komme ud og fortælle om nye opdateringer af algoritmen. Den vil fremover blive opdateret på lige fod med de andre algoritmer, Google anvender til at vurdere, hvor de enkelte sider skal indplaceres i søgeresultaterne.

Bliver jeres hjemmeside ramt af ændringerne?

Hvad det helt præcist betyder for jeres hjemmeside, vides ikke med sikkerhed. Men antallet af sider med tyndt indhold, teknisk tyndt indhold i form af f.eks. kategori- og tag-sider i WordPress med videre, har afgørende betydning for pingvinens vurdering af sidens placering i søgeresultaterne.

Vi kan naturligvis hjælpe jer med en komplet SEO-analyse af hjemmesiden, der bl.a. giver jer en vurdering af andelen af tyndt indhold på siden, samt hvad jeres sides linkprofil giver for et indtryk af jeres hjemmeside.

Så er du interesseret i at få en konkret vurdering, så kontakt os allerede i dag. Så slipper du måske for, at pingvinen hugger til på dine vigtigste sider eller på grund af tekniske detaljer.

Vi skaber resultater,
skal vi mødes?

 

+ 45 7060 3939  /  byro@byro.dk

Wordpress webbureau
Wordpress webbureau
Hubspot bureau
Google Partner
bureau byro

Sønderborg

Asylvej 13, 1. 1 sal
DK-6400 Sønderborg

Kontakt os

byro@byro.dk

+45 7060 3939