fbpx
Vælg en side

Har du husket at migrere til Google Analytics 4?

Snart er det alvor. 1. juli 2023 er det slut med at indsamle besøgsdata fra hjemmesiden i det gamle Google Analytics. Så alle skal skifte til Google Analytics 4 inden da. Men hvordan gør du det. Det får du en lynguide til her.

Vi har talt om det i efterhånden små 3 år– og 1. juli næste år er det alvor. Der skal vi allesammen over på Google Analytics 4 – den nye platform for at spore besøgende på din hjemmeside.

Google Analytics 4 giver dig en række nye muligheder, som du ikke har haft før. F.eks.:

  • Prognoser og forudsigelser på den fremtidige udvikling i besøgsantal med videre baseret på den indbyggede Machine Learning algoritme i Google Analytics 4. Algoritmen hjælper dig også med at spotte trends i de besøgsdata, du allerede har indsamlet.
  • Cookie- og GDPR-regler skulle – så vidt vides – endelig blive overholdt med Google Analytics 4. Samtidig lægger den øgede brug af Machine Learning og kunstig intelligens et anonymiserende lag hen over de data, du har indsamlet.

Bedre integrationsmuligheder mellem Google Ads og Google Analytics 4 gør det nemmere at følge de forskellige annoncemålgrupper tæt i dine besøgsdata.

Hvordan migrerer du din gamle Google Universal Analytics-konto til GA4?

Men hvordan migrerer du så din gamle Google Universal Analytics-konto over til en ny Google Analytics 4 konto?

Det hele starter med, at du vælger den Google Universal Analytics-ejendom, som du ønsker at overføre til GA4. Derefter klikker du på Admin-knappen og følger denne fremgangsmåde:

  1. I midterkolonnen på Admin-siden klikker du på GA4 Setup Assistant, der sidder helt for oven.
  2. Nu skydes midterkolonnen til siden, og der vises to valgmuligheder til højre på siden. Enten kan du oprette en ny GA4-konto, og hvis du allerede har oprettet en ny GA4-konto, der hedder det samme, kan du vælge at forbinde den gamle med den nye konto. Her vælger vi at oprette en ny GA4-konto ved at klikke på Get started-knappen.
  3. Klik på Create and Continue-knappen i dialogboksen. Derved oprettes den nye GA4-konto, de grundlæggende indstillinger kopieres over, og Forbedret måling slås til. Efter GA4-kontoen er oprettet, fortsætter den nye GA4-konto med at indsamle data med det eksisterende site-tag.
  4. Når opsætningen er færdig, kan du gå til den nye GA4-konto ved at klikke på Go to your GA4 property-knappen.
  5. Så lander du på Setup Assistant-siden i Google Analytics 4, hvor du så kan gennemgå de forskellige indstillinger, samt knytte GA4-kontoen til din eventuelle Google Ads-konto med videre.

Som standard er din hjemmeside forbundet til GA4-kontoen, så du får fremtidige besøgsdata registreret her. Bliv ikke overrasket, hvis der ikke dukker besøgsdata op lige med det samme. Det kan tage op til 30 minutter, før data vises på din nye GA4-konto.

Vil du se dine gamle besøgsdata, skal du tilbage til din Google Universal Analytics-konto. GA4-kontoen indsamler og bearbejder kun de nye besøgsdata.

God fornøjelse med de mange nye muligheder.

Vi skaber resultater,
skal vi mødes?

 

+ 45 7060 3939  /  byro@byro.dk

Wordpress webbureau
Wordpress webbureau
Hubspot bureau
Google Partner
bureau byro

Sønderborg

Asylvej 13, 1. 1 sal
DK-6400 Sønderborg

Kontakt os

byro@byro.dk

+45 7060 3939