fbpx
Vælg en side

Figma – din genvej til dit næste design opsætning

Figma er en onlinetjeneste, du kan bruge til at designe hjemmesider, brugergrænseflader, og bygge prototyper i. Det ekstra geniale ved tjenesten er, at du nemt kan samarbejde online med de forskellige interessenter i projektet, og let kan tage det færdige design videre fra Figma, når det skal implementeres. Læs med, og find ud af, hvorfor Figma er det nye sort indenfor web-, UX- og mange andre slags design.

Har du prøvet at få udviklet et nyt webdesign til firmaets hjemmeside, kender du sikker rumlen alt for godt.

Du holder et møde med webdesigneren. Efter mødet går så webdesigneren hjem, og skaber et oplæg.

Det får du efterfølgende præsenteret som en billedfil, du og dine kollegaer kan kigge på. Ud fra billedfilen kan du så komme med dit feedback og dine ændringsforslag.

Men både feedback og ændringer kan være svære at kommunikere. For enten skal du tegne noget på udskriften eller forsøge at beskrive dine ønsker med ord. Det gør det svært, tidskrævende og til en frustrerende oplevelse at få driblet designet på plads. Og alt for tit ender det i noget, der føles som en indædt kamp mellem webdesigneren og dig.

Det er her, onlinetjenesten Figma gør en forskel. Ikke bare for hvordan du samarbejder med webdesigneren. Figma giver også webdesigneren en helt ny, nemmere og meget mere inspirerende måde at arbejde på – og helt nye værktøjer til at teste webdesignet af.

Hvad er Figma?

Figma er en onlinetjeneste, som kan bruges til design af hjemmesider, brugergrænseflader (UI) og prototyper (UX).

Udover at indeholde nogle virkelig geniale og intuitive værktøjer til designarbejdet, giver tjenesten webdesigneren bedre muligheder for at samarbejde og dele webdesignerens arbejde med kunderne i realtid.

Du kan simpelthen sidde og tale med webdesigneren på et møde, i telefonen eller på et Zoom-kald, og se, hvordan han eller hun foretager de ændringer, du beder om. Ja, du kan ligefrem lave ændringerne selv, og se, hvordan webdesigneren pudser dem af.

Samtidig gør Figma det nemt at designe prototyper af hjemmesiden. På den måde nemt kan du nemt se, hvordan brugeroplevelsen på siden bliver. Og hvordan hjemmesiden kommer til at tage sig ud på forskellige enheder og skærmstørrelser.

Derudover kan du også bruge Figma til at designe flows, procesdiagrammer med videre. Det gør det nemt at sikre sig, at de er opbygget optimalt. Og nemt efterfølgende at indarbejde disse på hjemmesiden og de tilhørende tjenester og systemer, som websitet henter data fra eller leverer data til.

Endelig kan Figma også bruges til mange andre mere eller mindre designmæssige opgaver. F.eks. kan marketingfolkene bruge Figmas Persona-designer til at skabe personaer for firmaets forskellige kundesegmenter på en nem og inspirerende måde.

Jo, Figma er et særdeles alsidigt designværktøj.

Så let kan du samarbejde med din webdesigner i Figma

Med Figma på banen bliver designprocessen omkring f.eks. en ny hjemmeside meget, meget lettere – og meget, meget, meget mere inspirerende. Det får stor indflydelse på slutresultatet, som oftest både kommer meget hurtigere i mål, og bliver langt bedre (og væsentlig mindre udfordrende), end det var, hvis I havde anvendt den gamle, slidsomme fremgangsmåde.

Processen starter stadig med et møde, som nu kan foregå online.

Allerede på mødet kan webdesigneren lave et rough af webdesignet i Figma ud fra de ønsker, krav og præferencer, du har.

Efterfølgende kan webdesigneren så gå i gang med at pudse designoplægget af med værktøjerne i Figma. Når oplægget er færdigt, kan han eller hun så invitere dig til at kommentere og samarbejde om designet.

Det foregår typisk sådan her:

  1. Få adgang til designet: Webdesigneren sender en invitation til det design, du skal give feedback på. Det giver dig adgang til designet i Figma, som du så kan bevæge dig rundt i, og zoome ind på.
  2. Åbn kommentarpanelet: Når du har adgang til designet, kan du åbne kommentarpanelet ved at klikke Comment-fanen i ruden til højre i skærmbilledet.
  3. Lav en nyt kommentar: Zoom ind på det designelement, du vil lave en kommentar til, og klik på det. Nu indsættes der en farvet taleboble i elementet, og åbnes en tekstboks. Hver bruger får sin farve.
  4. Tilføj din kommentar: I tekstboksen kan du så skrive en besked til webdesigneren. Du kan bruge både emojis i kommentaren, og tagge designeren eller andre, som har adgang til designet ved at klikke på @’et nederst til venstre i tekstboksen.
  5. Indsend din kommentar: Når du er færdig med at skrive kommentaren, poster du den ved at klikke på den blå Submit-knap i tekstboksens nederste højre hjørne.
  6. Se og svar på kommentarer: Når webdesigneren har læst din kommentar, kan han eller hun svare på den ved at skrive en besked i kommentarpanelet. Du får en notifikation, hver gang der kommer en ny kommentar på designet.
  7. Se og accepter designændringer: Når webdesigneren har foretaget ændringer på designet i henhold til din feedback, kan du se de nye versioner af designet ved at åbne siden igen. Du kan også godkende de nye ændringer ved at skrive en kommentar, hvor du siger, at du accepterer dem.

En anden mulighed er, at du klikker på Ask to Edit-knappen. Derved beder du webdesigneren om at give dig lov til selv at foretage de ændringer, du ønsker. Det kan være meget nemmere, end at skulle beskrive dem – og da Figma kan holde styr på flere versioner af designet, kan webdesigneren nemt genskabe det oprindelige design, hvis du får slettet eller flyttet noget ved et uheld.

Det gør det endnu mere inspirerende og inddragende at være med i designprocessen.

 

Så nemt kommer du selv i gang med Figma

Som sagt kan Figma også bruges til meget andet end webdesign. F.eks. kan du også bruge tjenesten til at designe work flows, procesdiagrammer, personaer og mange andre ting til firmaet.

Vil du selv i gang med at bruge Figma, er det ret enkelt og lige til – og de første 3 design er helt gratis, før du skal til at betale for at bruge tjenesten.

Alt hvad du skal gøre for at komme i gang, er:

  1. Opret en konto på Figma: Gå til Figma’s hjemmeside, og opret en konto ved at indtaste din e-mailadresse og oprette en adgangskode. Du kan også tilmelde dig med din Google-konto.
  2. Få en introduktion til Figma: Når du har oprettet din konto, bliver du tilbudt en introduktion til Figma. Den giver dig et hurtigt indblik i Figma’s mange funktioner, og hjælper dig med at komme i gang med at oprette dit første design.
  3. Opret dit første design: Når du har gennemgået introduktionen, kan du oprette dit første design ved at klikke på New design file-knappen øverst til venstre på din kontos overbliksside. Du kan enten starte på et nyt, tomt design, vælge en skabelon, eller importere et eksisterende design fra andre designværktøjer.
  4. Begynd på at designe: Nu kan du så bruge Figma’s værktøjer til at oprette designet. Du kan også tilføje tekst, billeder, figurer og alt det andet, som gør designet levende og virkelighedstro. Billeder, illustrationer og så videre kan du importere fra din computer eller hente fra f.eks. billedtjenester.
  5. Samarbejd med andre: Når du er klar til det, kan du nemt dele designet med kollegaer og andre interessenter ved at invitere dem ind i Figma. Det gør du ved at klikke på Share-knappen og sende dem et link. På den måde kan du lave et oplæg til f.eks. din webdesigner, som så kan tage den videre derfra.
  6. Eksportér dit design: Når du er færdig med dit nye design, kan du eksportere det i forskellige formater, f.eks. PNG, JPEG eller SVG. Du kan også vælge at eksportere det som en prototype. Så kan du teste din brugergrænseflade og interaktionsmulighederne på en mere realistisk måde.

Figma er vores bedste ven

Hos BYRO er vi vilde med Figma, netop fordi det har gjort samarbejdet med vores kunder meget mere fleksibelt, inspirerende og lettere.

Derudover bruger vi også Figma et hav af andre opgaver. F.eks. når vi skal designe automationer eller e-mail flows for vores kunder. Eller skal bygge annoncer, illustrationer og andre grafiske elementer til kunderne.

Så overvejer du at bruge os til at hjælpe dig med web- eller andre design- og marketingopgaver, kommer du helt sikkert også til at møde vores ven Figma.

Vi skaber resultater,
skal vi mødes?

 

+ 45 7060 3939  /  byro@byro.dk

Wordpress webbureau
Wordpress webbureau
Hubspot bureau
Google Partner
bureau byro

Sønderborg

Asylvej 13, 1. 1 sal
DK-6400 Sønderborg

Kontakt os

byro@byro.dk

+45 7060 3939